Vad är självsäkerhetsutbildning?

Självsäkerhetsutbildning är ett program som ska ge en individ kunskapen och teknikerna för att uttrycka sina åsikter. Många tror att utbildningen är för människor som är reserverade eller blyga, men den här utbildningen kan hjälpa vem som helst.

Om du någonsin har upplevt en känsla att ha haft fel när du sagt nej eller stått upp för dig själv, eller kanske bara har uttryckt din åsikt, då kan den här utbildningen hjälpa dig. Ett bra utbildningsprogram kan hjälpa dig att förbättra din självsäkerhet. Det kan lära dig att stå upp för dig själv när andra försöker manipulera dig. Det kan visa dit metoder för att göra din röst hörd med självsäkerhet samt att hantera meningsskiljaktigheter.

Målen med självsäkerhetsutbildning

Den här utbildningen har tre huvudobjektiv och du kan förvänta dig ett bra självsäkerhetsprogram som lär dig följande:

Skillnaden mellan självsäkerhet, aggression och passivitet

Det är vanligt att man är rädd för att vara mer bestämd då man kan uppfattas som aggressiv. Detta gör att man blir mer indirekt med sina åsikter, förväntningar och tankar. I utbildningen kommer du lära dig att du kan få fram dina åsikter på ett bestämt sätt samtidigt som du är artig.

Att öka din kunskap av dina individuella rättigheter

Att vara mer bestämd kräver en medveten kunskap om sina rättigheter, och är en stor del av självsäkerhet. Dessa rätter inkluderar rätten att vägra en förfrågan utan att skuldkänslor, rätten att be om det du vill ha, och rätten att uttrycka dina känslor och åsikter utan förbehåll.

Hantera meningsskiljaktigheter och att få fram din åsikt

Det kan fortfarande vara svårt att få fram di åsikt och vara bestämd trots att du har en ökad kunskap om dina rättigheter och att veta vad det betyder att vara bestämd, särskilt om du är konflikträdd. Den här utbildningen kommer visa dig hur du bemöter och använder färdigheter föra att göra kommunikationen mer bestämd och lättare. Du kommer också lära dig att hantera negativa svar när eller om de sker.

Självsäkerhet är en viktig färdighet, med ordentlig utbildning kan man komma på hur man ska vara mer bestämd i sina förhållanden, både personligt och professionellt. Enligt studier har personer som deltagit i självsäkerhetsutbildningen betydligt förbättrat sin självrespekt, de har starkare fungerande relationer med människor och deras generella livskvalité är högre.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen