Vattnets kretslopp

Vattnets kretslopp
 • Författare: Niclas Malmberg
 • Utgåva: Musik (Nedladdning)
 • Språk: Svenska

Vattnets kretslopp illustrerar vattnets olika faser från regn till havetoch åter till moln. Musiken har ett lugn som gör att den passar utmärkt som bakgrundsmusik, men samtidigt en innehållsrikedom som gör den lika njutningsbar vid koncentrerat lyssnande.

Vattnets kretslopp inleds med ljudet av enstaka vattendroppar, snart illustrerade också i toner. I takt med att ljudet av regn blir intensivare ökar också intensiteten i musiken.

Lyssnaren får så följa vattnets olika faser, via den lilla skogsbäcken och den brusande forsen, till havet och åter till moln. Lika mångfacetterat som vattnet uppträder, lika varierad är musiken, stundtals porlande, stundtals mäktig som havet.

Vattnets kretslopp som skiva är därför en upplevelse, en resa, för den koncentrerade lyssnaren. Men musiken hålls samtidigt samman i ett självklart melodiskt och harmoniskt lugn, som gör att skivan också passar utmärkt som bakgrundsmusik.

Instrumentationen är bred, keyboards som piano, orgel och synth kompletteras med flöjter, gitarrer och stråkar. I några partier - som till exempel Livlig flod - finns en rytmsektion som ger musiken ett drag åt jazzhållet, även om det melodiska hela tiden står i centrum. De olika spåren på skivan glider obemärkt över i varandra, och den stora musikaliska bredden till trots hålls lyssnaren i ett kontinuerligt flöde.

Vattnetskretslopp passar därför utmärkt såväl för Mindfullness som för att skapa en lugn bakgrundsatmosfär.


* Resultat kan variera från person till person. Läs mer

 1. Gryningsregn
 2. Grundvattenbildning
 3. Skogsbäcken
 4. Forsen
 5. Under ytan
 6. Svarttjärn
 7. Utlopp
 8. Livlig flod
 9. Mäktig flod
 10. Delta
 11. Stilla hav
 12. Drömmars hav
 13. Trösterikt hav
 14. Uråldrigt hav
 15. Avdunstning - moln
Laddar...