3 tips för att minska sömnlöshet

Sömn är en av de viktigaste belöningarna du kan ge din kropp. Sömn föryngrar, förnyar och livar upp kroppen. Det minskar även tillströmningen av tillstånd såsom högt blodtryck och låter kroppen hantera hormonerna på ett effektivt sätt. Brist på sömn kan påverka dig på cellulär nivå och kan orsaka försämrade förmågor och lätta bedömningar som kan vara skadliga för dig och andra. Insomnia är ett vetenskapligt namn på att man inte kan somna och fortsätta sova. Insomnia kan influeras av många faktorer. Subtila eller drastiska förändringar kan behövas för att effektivt minska insomnia.

3 tips för att minska sömnlöshet

Lägg om din livsstil för mindre sömnproblem

Identifiera vilka aktiviteter i ditt liv som gör att du inte kan sova. Det kan vara att du får i dig för mycket koffein, för många sena nätter på nattklubben, eller att prata med dina vänner till långt in på morgonen. Begränsa ditt koffeinintag till morgontimmarna om du känner att du inte kan anpassa det helt. Försök att planlägga ditt festande och pratstunder till helgen och allmänna helgdagar. Detta låter dig sova sent in på morgontimmarna för att ge din kropp rätt mängd sömn. Vissa receptfria mediciner du kan ta för förkylning och influensa kan även orsaka mild insomnia. Träffa din läkare för en bra rekommendation av en medicin som inte kommer störa sömnen.

Rådgör med din läkare eller ditt apotek – Det finns många som lider av sömnlöshet, och de kan hjälpa dig.

Besök din läkare för att få råd om den bästa receptmedicinen som effektivt behandlar insomnia. Medan vissa av dessa mediciner inte är vaneskapande så kan vissa av dem vara det. Din läkare kan rekommendera att ta dem under en kortare period eller i lägre doser. Det finns också receptfria mediciner som kan tas för att behandla insomnia. Dock rekommenderas det inte att ta dessa under en längre period. Några dagas som mest borde få dig tillbaka till din vanliga rytm.

Motionera några timmar före sängdags och förbränn den extra energin – Det minskar sömnproblemen

Att träna bränner energi. Efter en hel dag på jobbet eller hemma är det en bra idé att lägga lite träning en eller två timmar innan läggdags. All kvarvarande uppbyggd energi kan göras av med genom en uppfriskande promenad på löpbandet eller rigorös träning i en viktmaskin. En rask promenad i parken eller grannskapet kan också stimulera samtidigt som du slappnar av.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen