3 tips för att vara mindre blyg

Blyghet är inte en störning eller ett medicinskt tillstånd. Det är bara en egenskap hos en person, vuxen eller barn. Vissa människor är väldigt pratsamma medan vissa är introverta. Vissa är väldigt utåtriktade medan andra är blyga. Det är precis lika normalt att vara blyg som det är att vara pratsam. Det finns alla sorters människor i världen och det är viktigt att notera att alla är pratsamma och alla är blyga. Den enda skillnaden är att vissa egenskaper är dominanta hos en person och andra är undertryckta. En extremt pratsam person kan vara blyg i många sorters situationer där de inte är säkra eller lugna. Blyga personer kan bli pratsamma när de är i bekväma och lugna med de personer de har omkring sig.

3 tips för att vara mindre blyg

Här kommer 3 tips för hur man är mindre blyg.

Känn till orsaken

Blyghet kanske är en abstrakt term, men egenskapen är inte abstract. Människor är blyga på grund av specifika anledningar. Vissa är blyga för att de kanske inte är goda talare. Vissa är blyga för att de inte är självsäkra. Barn kan vara blyga på grund av en så enkel anledning som en tappad tand eller inte helt raka tänder. Vuxna kan vara blyga om de känner sig utanför i en situation eller inte känner sig bekväma i en grupp med människor. Om du inte vet varför du är blyg så kan du inte komma över det eller minska din blyghet. Om det finns mer än en anledning för din blyghet så borde du göra en lista över dem.

Kom över problemet

Innan du försöker att minska din blyghet måste du komma över problemet. Till exempel, om du har en vana att stamma och det gör dig blyg så ska du försöka bli av med din stamning istället för att bekämpa blygheten. Du kan göra röstövningar, öva på att prata långsamt och stadigt, gradvis bygga upp ditt tal och få självförtroende och medan din stamning försvinner kommer även din blyghet göra det.

Öva

Oavsett vad som är orsaken till din blyghet så borde du öva på botemedlen. Om du till exempel inte är så bra på sport och därmed håller dig undan från att vara med vissa människor, försök då att öva på det du är bra på så kommer det ge dig självförtroendet som behövs för att vara med dem människorna. Alla behöver inte göra samma sak, men det man gör; det ska man vara bra på.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen