5 bra tips för att kontrollera din stamning

Många individer över hela världen har problem med stamning. Detta talfel hindrar individer till hö grad. Det gör att kommunikationen blir svår, och det är en livsviktig komponent. Det påverkar både unga och gamla och påverkar deras dagliga liv på jobbet, i skolan och i andra miljöer. En bra sak är att det finns ett sätt som gör att du kan kontrollera din stamning.

5 bra tips för att kontrollera din stamning

Var lugn, och glömma din stamning

Du borde slappna av både mentalt och fysiskt. Oroa dig inte över att du kommer stamma, att ha sådana negativa tankar kommer öka risken för att det händer. Istället ska du säga till dig själv att du inte kommer göra det och att allt kommer gå bra.

Lägg en plan för vad du ska säga och nedtoning risken för stamning

Försök att alltid föreställa dig vad du ska säga. De flesta tycker att det är svårt att säga det de vill eftersom att de inte har något intryck av vad de vill att hjärnan ska göra. Detta gäller speciellt personer som stammar.

Du borde veta exakt vad du ska säga och hur du ska säga det. Genom att göra detta kommer du ha en mental bild av vad som ska kommuniceras och därmed blir det lättare för dig att få fram rätt ord. Ta dig alltid lite tid innan du talar för att vara säker på att du vet vad du ska säga.

Opøv din andedräkt och minska din stamning

Ta ett djupt andetag innan du pratar. Att andas ut hjälper. Stressa inte fram vad du vill säga. Ta dig istället tid och ta ett djupt andetag innan du säger det där svåra ordet du tänker på. Att tala måttligt kommer inte bara göra att dina ord kommer ut klart och tydligt, utan man kommer också förstå vad det är du menar.

Ljud visualisering för mindre stamning

Du borde säga det du vill säga till någon i ditt huvud först. Den här sortens ljudliga visualisering är extremt fördelaktigt. Du borde göra detta till en rutin och göra det varje gång du vill säga något som du tror kommer bli svårt för dig. Din hjärna borde höra vad du vill säga. Detta kommer öka chansen för att du kommer kommunicera framgångsrikt.

Undvik överdrivet tryck - det stärker stamning

Press och ångest är välkända bovar när det kommer till att bidra till utvecklingen av stamning. En sak som du alltid borde undvika är att lägga extrem press på dig själv. Man kan inte ta hand om stamning över en natt. Det tar tid eftersom du inte borde stressa det. Du borde vara beredd på att arbeta med det gradvis tills du kan kontrollera det. Detta är bara några tips som du kan använda för att nå ditt mål att kontrollera din stamning.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen