5 tips för att dricka mindre alkohol

Det finns en fin linje som separerar att njuta av att dricka socialt då och då, och att nå ett stadium där det blir normen att dricka alkoholhaltiga drycker ofta eller dagligen. Det här beteendet kan bli väldigt dyrt och påverka din livsstil och viktigast av allt så kan det leda dig till alkoholism. Om du tror att du dricker för mycket så kanske det är en bra idé att minska ditt alkoholintag; här kommer fem tips för att hjälp dig med det.

5 tips för att dricka mindre alkohol

Få stöd för att minska ditt alkoholintag

Om du ofta dricker med vänner borde du kanske undvika den grupp som du oftast dricker med. Försök att minska dina möten med den här särskilda gruppen eller få deras stöd för att hjälpa dig med det här. Du kan föreslå att träffas i andra sammanhang, till exempel för utomhusaktiviteter istället för att gå till en bar och därmed minska situationer där alkoholhaltiga drycker finns med. Alternativt kan du välja att dricka alkoholfri öl, så att du fortfarande kan vara med din grupp utan att få effekterna från alkoholen.

Förstå och visualisera resultatet av ett minskat alkoholintag

Först, bestäm dina anledningar för att vilja dricka mindre. Använd detta som ditt vapen och visualisera en obehaglig situation, eller den negativa hälsopåverkan du ger dig själv om du inte reglerar ditt drickande. Tänk sedan på alternativet som gör att du mår bra och stimulerad, viket gör det lättare för dig att fatta beslutet på plats.

Att dricka alkohol är inte ett sätt att stå ut med saker och ting

Ett viktigt tips för att dricka mindre alkohol är att förstå att du inte kan dricka bort dina problem. Detta är viktigt eftersom många personer som dricker mycket när de är stressade eller möter en särskilt problem. Istället borde du ta dig tid och energi att skriva ned dina problem och undersöka de olika valen som finns för att lösa dem och arbeta på det.

Räkna på dina kostnader – Alkoholintaget kan tömma ditt bankkonto

Räkna på hur mycket pengar du spenderar på alkohol veckovis och månatligt. Kolla sedan hur mycket det blir under ett år. Tänk på alla saker du hade kunnat spendera de här pengarna på, vare sig det är elektronik, semester, böcker, etc.

Tolerera fel och brister

Gör ett schema och försök att följa det så noga som möjligt. Fast du ska inte klandra dig själv för mycket om du dricker mer än du hade planerat någon gång ibland. Fortsätt vara positiv och uppmuntra dig själv att följa din plan och minska ditt alkoholintag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen