5 tips för att minska din stamning

Med nästan 1% av alla i USA lider av stamningsproblem, kanske du undrar vad du kan göra för att befria dig själv från denna plåga. Det kan vara ett tillstånd som har påverkat dig hela ditt liv eller ett som har kommit på senare tid på grund av någon typ av trauma eller en inträffad händelse.

5 tips för att minska din stamning

Det kan vara något som du bara sker i vissa fall, som när du är nervös eller orolig eller det kan vara något som bara händer helt plötsligt när du pratar.

Oavsett, så har du säkert funderat på att hitta ett sätt att minska eller stoppa din stamning helt.

Det finns fem enkla tips som kan hjälpa dig att kontrollera din stamning. 

De kanske inte kan stoppa det helt, men med lite övning kan du begränsa den. 

Det första steget är att se till att ta ett djupt andetag innan du talar.
Det kanske låter lite fånigt och lite för lätt, men det hjälper till att eliminera eventuell ångest innan du talar.
Om du är orolig och nervös kan det bara göra situationen värre, inte bättre.

Det andra steget är att sjunga!
Nu behöver du inte vara en bra sångare eller ens en som drar en publik men träna sång med någon typ av rytm till dina ord, detta kan faktiskt hjälpa dig att minska din stamning. 

Ett annat steg är att inte ha bråttom! Du kanske tycker att du talar lite för långsamt, men om du sakta ner ditt tal kan du ge dig själv mer tid att få fram orden och därmed minska risken att börja stamma. 

Om du ska tala offentligt så bör du kanske undvika att titta på någon viss person i publiken.
Många gånger föreslår man att du ska fokusera på deltagarna och ge dem din odelade uppmärksamhet, men i det här fallet bör du försöka fokusera på något långt bak i rummet som ett livlöst objekt.

Endast en liten del av den amerikanska befolkningen lider av stamning men forskare har visat att om du spelar någon typ av roll eller karaktär samtidigt som du talar kan det minska stamningen.

Om du har turen att inte drabbas av stamning så grattis!

För de av oss som har en svår tid med att stamma, kan det vara överväldigande och orsaka ångest. Så kom ihåg, sakta ner ditt tal och fokusera innan du talar. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen