Blyg? Låt oss hjälpa dig bli av med din förlägenhet

Att vara blyg kan orsaka potentiell desorientering hos ens förmåga att göra något meningsfullt. Detta är för att man alltid känner sig obekväm i obekanta situationer med obekanta människor. Ibland är det ärftligt, personliga egenskaper och en persons upplevelser. Andra nackdelar av att vara blyg i samband med annorlunda livssituationer är:

Blyg? Låt oss hjälpa dig bli av med din förlägenhet

Det påverkar dina karriärsval och utbildningsval negativt. Man tenderar att välja ämnen som är mindre engagerande inom kommunikation och på jobbet blir ofta de mer sällskapliga anställda befordrade.

Att dejta sker oftast under stark oro och kan leda till att välja fel partner.

Blyghet kan hindra dina förmågor och det är med den här graden som du måste bli av med den här skyggheten. Här är några tips för att hjälpa dig komma över det.

Ta chansen att fokusera på vad andra personer gör

I en sådan här situation tenderar man att vara mer absorberad av sig själv och har ingen aning om någonting du kan säga någonstans. Du kan faktiskt säga något, det är väldigt enkelt. Ställ frågor om och till de människor du är med. Alla mår bra när de får en chans att prata om sig själva och de får en koppling till dig. Ju mer du går runt ju mer kommer du bli van med att prata med människor. Detta kommer också hjälpa dig att avled uppmärksamheten från dig till dem.

Du kan ”tänkta innan du hoppar”

Detta betyder bara att du kan förbereda samtalsämnen i förväg. Konversationen borde vara entusiastisk på ett sätt som kan dra uppmärksamhet till ämnet. Där och då kan du lägga in dina förberedda frågor. Du kan leta information om saker som har hört andra prata om. Till exempel om din kollega pratade om TV-spel kan du senare komma in igen efter att ha letat information och säga att du också tycker att de verkar intressanta om han har sagt att något var intressant.

Lyft på hakan och le

Folk börjar lätt en konversation med leende personer. Om du fortsätter se bister ut och försöker att inte titta på dem kommer ingen vilja prata med dig. Du kommer skicka ut signaler av att vara en väldigt sadistisk person. Ingen vill prata med någon som bara har bistra rynkor i ansiktet.

Hjälp de blyga också

Du borde lära dig att få folk att känna sig bekväma. Det hjälper till att bygga på ditt mod.

Övning ger färdighet

Öva på att andas ut mer än du andas in och föreställ dig mer avslappnad och pratglad i olika situationer.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen