Hur du är mindre avundsjuk

Avundsjuka är en normal känsla som påverkar alla någon gång i livet. Ofta dyker den bara upp från ingenstans. Det finns sätt för att bli mindre avundsjuk. Dessa tips kan förbättra din chanser för att inte bli grön av avund.

Erkänn dina känslor

Det första steget till att bli mindre avundsjuk är att erkänna din avundsjuka. Om du inte gör det finns det stor chans att du inte kan göra något för att bli mindre avundsjuk. Undersök dina känslor för att vara säker på att det du känner faktiskt är avundsjuka.

Ge din självkänsla en knuff

De här känslorna kommer ofta från att tänka att någon är bättre än vi själva, och att känna sig dålig över sig själv. Du borde ta en titt på de saker som går rätt och som du gör rätt i ditt liv. Skifta dina känslor om dig själv så kommer avundsjukan börja blekna bort.

Var medveten om dina känslor

Börja märk när avundsjukan stiger fram. När du märker av det kommer det hjälpa till att bli av med den. Bli inte upprörd med dig själv, detta är en normal känsla. Det gör dig inte till en dålig person bara för att du är avundsjuk. När du märker att du blir avundsjuk, gör något för att ändra dina tankar till något positivt. Du kommer börja kontrollera dessa känslor för att bli mindre avundsjuk.

Tala om dina känslor

Att prata med en positiv vän kan hjälpa. Genom att ge röst till dina känslor kan du förstå varför du känner så, och hjälpa dem att försvinna. Den viktiga faktorn här är att prata med en positiv vän.

Lyssna inte på nyheterna 

De flesta nyheterna är negativa, och du borde ta bort så mycket negativitet som du kan. Detta inkluderar tidningar, radionyheter, TV och internetflöden. Om något stort skulle hända kan du räkna med att någon av dina vänner som tittar på nyheterna berättar det för dig. Använd tiden du skulle använt till nyheterna till något positivt.

Försök att undvika negativa personer

Genom att undvika negativa personer kan du minska ditt negativa intag och då får positiva tankar plats att flytta in. Det är inte möjligt att uppnå detta till 100%, men att minska är en bra start. Detta kan hjälpa dig att skära ned på din avundsjuka.

Välj aldrig hämnd

Att planera en hämnd kan vara terapeutiskt, men när hämnden genomförs blir det bara värre för dig själv. Det låter bra, men det är det inte, och det kommer inte hjälpa dig att bli mindre avundsjuk.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen