Hur du minskar din blyghet

Om du undrar hur du kan minska din blyghet så borde du notera att det inte finns någon snabb lösning. Å andra sidan finns det många svar på hur du minskar din blyghet med lite ansträngning och hängivenhet.

Hur du minskar din blyghet

Människor är blyga eftersom de inte är bekväma med eller accepterar något särskilt. Blyget utvecklas oftast från en negativ egenskap hos en person eller något som den personen tycker är en brist hos sig själv. Vissa tjejer tycker inte att de är vackra nog och blir därför blyga. Vissa killar tycker att de inte har tillräckligt bra fysik, inte är bra på sport eller sina studier och kanske blir blyga på grund av det. Personer inte har det bra ekonomiskt kan känna sig blyga när de är i sällskap med privilegierade människor och dem som inte har några talanger eller prestationer att visa upp kan känna sig blyga bland dem som har ett helt skåp av troféer.

Det första svaret på hur du minskar din blyghet finns ingen annanstans än hos dig själv. Du borde göra dig av med den uppfattningen, den tanken som du har haft med dig jämt, som har orsakat din blyghet. Vad är det som du är obekväm med hos dig själv? Vad är det som får dig att känna dig låg eller som har gett dig så lågt självförtroende? Vad får dig att tro att du är underlägsen andra eller att du borde vara blyg precis i den situationen?

När du har dem svaren måste du komma över dem. De flesta blyga människorna flyr inte bara från situationer eller andra människor, de flyr också från problemet. Blyga människor har en tendens att ignorera det som de uppfattar är problemet hos de själva. Om du inte är bra på att prata, jobba med det då istället för att undvika det eller fly från det. Om du inte har bra fysik eller figur så kan du träna, eller så kan du bara gå ut och spela eller leka något. Du behöver inte ha en perfekt fysik eller perfekt figur för när du är ute och spelar något eller leker behöver du bara känna att du har energi, att du är självsäker och fysiskt stark nog för att vara positiv. Uppfattningar har ingen existentiell verklighet. De är bara skapelser av män och kvinnor och endast en man eller kvinna kan förstöra dem uppfattningarna. Blyget är en uppfattning och det existerar inte i någon form.

Allting, varje person och varje situation som gör dig blyg borde vara en utmaning för dig och du borde möta dem alla med självförtroende. Prata, var där och var inblandad. Ingenting kan gå fel. Ju mer du faktisk befinner dig i olika situationer, ju mer du talar och ju fler personer du är med i olika sammanhang, ju mer kommer du komma över din blyghet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen