Hur du slutar stamma

Stamning kan vara ett socialt generande problem för de som måste hantera det varje dag. Tyvärr så finns det inget magiskt botemedel för det här problemet. Det finns inget piller eller någon spruta som magiskt kommer få det att försvinna. Beroende på dess allvarlighet kan det kanske bara minskas istället för att stoppas helt. Orsakerna av det här problemet är kompliceras och resultaten av behandlingen är precis lika komplicerat. Detta betyder inte att det är omöjligt att bli av med det. Det betyder bara att det kommer krävas arbete, ansträngning och envishet för att klara det. Med det sagt så finns det vissa saker som stammaren kan göra för att minska eller ibland förhindra stamning.

Hur du slutar stamma

Slappna av. Spänningar gör stamningen värre. Om man tillåter sig själv att vara fysiskt spänd och ängslig ökar chansen att man börjar stamma eller så blir stamningen i sig värre. Detta är lättare än det låter och är ett bra sätt för att minska eller eliminera stamningen beroende på hur allvarligt problemet är.

Öva på att prata. Ja, det kan få en att känna sig fånig, men att öva på att prata är bra, även om det bara är till sig själv i spegeln. Prata om vad som helst. Innehållet är inte viktigt utan bara att du pratar. Ju bekvämare personen som lider av stamning blir när den pratar högt ju mindre troligt är det att lida från ångest som gör problemet värre. Det kanske inte får bort stamningen helt, men det kommer göra personen mer bekväm, självsäker och kapabel att prata med andra trots deras handikapp.

Att fokusera på när man ska andas när man pratar kan också hjälpa. Att andas är viktigt för kommunikationen men det är också viktigt för att bara kunna känna sig avslappnad. När man hanterar stamning så kanske man inte förstår när det är rätt tillfälle att ta de där andetagen som behövs, så man måste uppmärksamma det som andra tar för givet som en lätt sak att göra.

Få hjälp från en kvalificerad talpedagog! Det här är den viktigaste saken för alla som vill bli av med sin stamning. Pedagogen kan skapa ett program som behandlar den individuella personen unika situation.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen