Så blir du mindre blyg

Du kanske blir glad att få veta att blyghet är väldigt vanligt hos personer i alla åldrar och raser. Det är en personlighetsegenskap som många av oss föds med och som kan utvecklas med tiden. Det kan ha varit ett visst ögonblick eller situation i ditt liv som lett till att du blivit blyg eller du kanske alltid varit lite obekväm runt andra människor eller vissa åldersgrupper eller kretsar.

Goda nyheter är att det finns något du kan göra för att bota din blyghet om du är villig att kämpa lite. Det finns ingen anledning till varför du ska gå igenom livet och känna dig blyg och obekväm då du kan göra någonting åt det.

Att bota blyghet börjar med att inse varför du bör bota den från första början. Om det är för att du vill tvinga dig att vara mer social eller för att du verkligen vill få en befodran i ditt jobb, så är det blygheten som håller dig tillbaka! Oavsett anledningen så är det bra att känna till att du har problemet och att du vill ta de nödvändiga stegen för att bota det!

Om du oroar dig för att du inte klarar av det själv så kan du be om hjälp från någon du litar på. Det kan vara en bra vän, släkting eller arbetskollega. Låt dem få kolla på situationen och be dem om deras hjälp. De kan assistera dig genom att helt enkelt bjuda in dig till nya umgängeskretsar eller arbetsfunktioner. De kan stå vid din sida och hjälpa dig igenom situationen och typ “hålla din hand” så att saga.

En sak du bör notera är att om dessa personer inte vill hjälpa dig så bör de inte vara inkluderade i ditt vardagsliv. Om någon inte vill hjälpa dig för att bota din blyghet när du frågar dem så är de inte bra för dig. Undvik dessa och bestäm för dig själv att komma över blyghet med eller utan dem.

Om du är en individ som gillar att avsluta samtalet för att du är blyg så kanske ditt första steg är att hålla samtalet i liv lite längre varje dag. Det kan ske långsamt med bara några sekunder först och arbetas upp till minuter.

Om du vanligen bara sager hej till någon så kanske du kan säga hej, hur står det till? Detta kan verka som ett litet steg, men småsteg är vad som kommer att bota din blyghet.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen