Tips för ditt körprov

Du kan bli godkänd på ditt körprov första gången och få ditt körkort eller så kan du sitta i flera år innan du lyckas. För att lyckas med körprovet första gången måste du var en välinformerad förare som känner till vägen. Du kan vara en nybörjare som inte har kört något alls eller så kan du vara en veteran, oavsett din expertis så kan du också göra fel. Om du gör fel under ett körprov och läraren ser det så kommer du verkligen inte få ditt körkort.

Tips för ditt körprov

Här kommer några tips för ditt körprov som borde hjälpa dig att lyckas första gången.

Öva så mycket du kan

Du borde vara medveten om varenda liten del av bilen och om hur man kör. När du är bekant med att köra borde du vara bekant med körprovet. Du borde vara skicklig på vägskyltar, att svänga, köra ut från vägkanten, backa, starta bilen plötsligt eller stanna den medan du är i en svår växel och sedan gå till lägre växlar och sedan starta igen, Dessa är några av de problem som många förare har. Även om man är bekväm med grunderna av att köra så är det många som sabbar det under provet. Det är precis därför som du borde öva på allt detta under några dagar eller flera gånger innan du kör ut på vägen med lärare i andra sätet.

Var lugn & utstråla självförtroende

Du kan inte skaka, svettas eller ha några symptom som visar att du är nervös. Om du har några sådana tecken så är det troligt att du är nervös. Du bedöms striktare om du är nervös. Ett körkort ges aldrig till en sökande som ser nervös ut under själva provet när bilen inte är i några krävande vägsituationer.

Böj inte reglerna, var konservativ

Du kan inte missa en skylt. Du kan inte plötsligt gasa på eller plötsligt bromsa. Du måste följa alla vägregler, skyltar och hastighetsgränser. Det är tillåtet att köra saktare än gränsen men det är aldrig acceptabelt att köra snabbare än gränsen. Du ska köra stadigt, inte stressigt, titta i backspeglarna, utanför fönstret och runt hörnet för att vara medveten om din omgivning. Läraren skulle hellre uppskatta detta och det kanske är lite mer gynnsamt för att bli godkänd för ditt körkort.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få nyheter och fantastiska erbjudanden direkt i din inkorg.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev accepterar du vår integritetspolicy och vår användning av dina uppgifter. Läs sekretesspolicyen